Mistä materiaalista tehty pöytälevy valita?

Seisukin sähköpöydät on katettu laadukkailla pöytälevyillä. Valittavana on kaksi kestävää pöytälevymateriaalia. Mitkä ovat niiden tärkeimmät erot?

Massiivipuu

Puu tuo lämpöä huoneeseen ja on ehdottomasti yksi suomalaisen kodin suosikkimateriaaleista. Tammi on erittäin laadukas ja kestävä puu, joka oikeanlaisella huollolla kestää pitkään. Meidän pöytälevyt on päällystetty korkealaatuisella kolminkertaisella Osmo-öljyvahalla, joka antaa mahdollisuuden päivittää niitä uudella öljykerroksella joka vuosi. Tällä tavalla pöytälevy muuttuu vahvemmaksi ja kestävämmäksi vuosien varrella.

Massiivipuu on materiaali, jonka nimi on joskus hieman hämmentävä, koska voidaan olettaa, että kaikki tällaiset huonekalut paloitellaan suuresta puusta mittojen mukaan. Itse asiassa massiivipuu tunnetaan myös toisella nimellä, liimapuu, mikä selittää sen luonteen paljon paremmin. Nimittäin tarvittavan kokoiset palat valmistetaan liimaamalla ne yhteen. Näin voidaan luoda puulevyjä toiveitesi mukaan, jättäen edelleen luonnollisen ja lämpimämmän tunteen. Liimapuu on vahvempaa ja kestävämpää kuin tavallinen puulevy. Se ei halkeile tai kuivu halki eikä muuta muotoa kuivana, se ei väänny.

Puu on luonnostaan ​​huokoista materiaalia, joten sinun ei kannata unohtaa sille ympäri mennyttä kahvikuppia koko yöksi. Pienemmät vesionnettomuudet eivät kuitenkaan vahingoita pöytää millään tavalla. Kuuman astian alle kannattaa kuitenkin laittaa kuuma-alusta, jotta pöydän ulkonäkö säilyisi pitkään.

Tarkemmat ohjeet puisen pöytälevyn huoltamiseen löytyvät täältä.

Seisukin valikoimassa kolme erityyppistä massiivipuusta valmistettua pöytälevyä – kalanruoto, pitkä lamelli ja sormijatkettu. Ne eroavat toisistaan hinnan, ulkonäön ja teknisten aspektien puolesta.

Sormijatkettu

Sormijatkettu pöytälevy koostuu lyhyistä lamelleista. Lamellit liimataan toisiinsa ensin päistä ja sitten muilta sivuilta. Pöytälevyn sormijatkolla on etunsa. Yksi puunjalostussääntö sanoo, että mitä enemmän liimauksia, sitä vahvempi on esine. Sormijatkossa olevien pöytälevyjen liimausten määrä on useita kertoja suurempi kuin pitkistä lamelleista valmistetulla levyllä, mikä tekee siitä erityisen kestävän.

Säädettävä työpöytä tammi sormijatkettu

Pitkä lamelli

Toisin kuin sormijatketussa pöytälevyssä, lamellit on liimattu toisiinsa kahdelta puolelta. Lamellien valmistus vaatii raaka-aineita ilman vikoja ja oksakohtia. Tällaiset puut ovat nykyään harvinaisia ja kalliita, mikä tekee lamellilevyn tuotannon monimutkaisemmaksi ja kalliimmaksi.
Puu on käden alla lämmin ja soveltuu erityisen hyvin kotitoimistoihin, tuoden mukavan kodikkaan nuotin. Samalla voidaan tehdä myös suuremmista toimistoista kodikkaampia.

Säädettävä pöytä tammi pitkä lamelli

Seisukin puiset sähköpöydät löytyvät täältä.

Melamiini

Melamiini jäljittelee onnistuneesti luonnollista puuviilua, samalla ollen paljon halvempaa. Melamiinin pinta on sileä, kiiltävä ja kestävä. Sileä pinta varmistaa hygienian, sillä siinä ei ole huokosia, joiden väliin lika voisi piiloutua, ja siksi pinta on erittäin helppo puhdistaa. Melamiinipinta ei muuta väriä UV-säteilyn vaikutuksesta ja kestää lämpöä ja vaurioita.

Melamiini on vahva synteettinen materiaali, jota usein kutsutaan synteettiseksi viiluksi. Melamiinipinnoitettu lastulevy saadaan puristamalla lämpökovettuvalla hartsilla kyllästetty paperi levyn pinnalle korkeassa lämpötilassa ja paineessa.

Seisukin korkealaatuiset melamiinilevyt valmistetaan lasersärmäyksellä (Airtec-tekniikka), mikä tekee reunan ja osan liitoksen näkymättömäksi, ja joka luo monoliittisen levyn vaikutelman. Kauniin visuaalisen tuloksen lisäksi se tarjoaa myös paremman kestävyyden (esimerkiksi kosteuden suhteen). Kallista erikoisteknologiaa, jota kukaan muu Suomessa ei tarjoa paitsi me.

Lasersärmäys

Edullisen hintansa, laajan värivalikoimansa, lujuutensa ja helppokäyttöisyytensä ansiosta melamiinilevy sopii kaikkiin toimistoihin ja kotitoimistoihin. Löydä valikoimastamme haluamasi koko ja sävy tai kirjoita erikoistoiveesi ja ajatuksesi ja ota meihin yhteyttä, niin toteutamme unelmiesi pöydän!

Seisukin melamiini sähköpöydät löydät täältä.