Kuinka huollat seisomapöytäsi massiivipuista pöytälevyä?

Tammi on erityinen ja ainutlaatuinen materiaali, joka luo lämpimän ja miellyttävän ympäristön. Massiivipuiset pöytälevyt on valmistettu korkealaatuisesta tammesta ja niitä käsitellään samalla tavalla kuin keittiön työtasoja. Tämä luonnollinen materiaali tarvitsee kuitenkin hieman enemmän hoitoa ja rakkautta palvellakseen sinua kauemmin. Tässä on joitain vinkkejä puupöydän käyttöiän pidentämiseksi.

Massiivipuu sähköpöydä

Hoito ja puhdistus

Puista työtasoa kannattaisi puhdistaa joka toinen viikko kostealla liinalla.

Tahrojen varalta yritä ensin puhdistaa pintaa haalealla vedellä ja pehmeällä mikrokuituliinalla. Jos tämä ei auta, käytä mietoa pesuainetta, kuten saippuavettä (1 rkl astiasaippuaa- sekoitettuna litraan haaleaa vettä). Lisäksi voidaan käyttää erityistä hoitoainetta, johon on lisätty puuta ravitsevia aineita. Puhdista pöytää aina pitkin puun syitä.

Suosittelemme, että tammipuuta käsitellään öljyllä noin kerran kahdessa vuodessa, tarvittaessa useamminkin. Puupinnan käsittely luonnollisella puuöljyllä ravitsee puuta ja tekee siitä vähitellen kestävämmän. Erityinen öljyvaha on myynnissä myös verkkokaupassamme.

Jos tuotteen pinta näyttää karkealta ja kuivalta tai siihen on ilmestynyt jokin vika, jonka haluat poistaa, on tuote hiottava kevyesti hiomapaperilla(150-200) ennen öljyämistä. Kun hiot, hio pitkin puun syitä ja kuvion suuntaisesti. Jos pöydässä on karhea kohta tai muu vika, voit käyttää hiekkapaperia vain siinä tietyssä kohdassa.

Puhdista tuotteen pinta pölystä kuivalla liinalla tai sienellä ennen öljyämistä! Öljyäessä kaada öljy värittömälle liinalle (ei suoraan pöydälle!) ja hiero puun pintaan ohuena kerroksena pitkin puun syitä. Anna öljyn imeytyä 20 minuuttia ja poista ylimääräinen öljy puhtaalla, kuivalla, värittömällä liinalla (kuten valkoisella talouspaperilla). Jos käytät sävytettyä öljyä, levitä öljyä puun pinnalle yllä kuvatulla tavalla, mutta poista se heti tuotteen pinnalta kuivalla paperilla hankaamalla pitkin puun syitä. Tämä estää öljyn kuivumisen puun pinnalle.

Vinkkejä

Elävä puu voi joskus olla oikukas materiaali. Pidä vakio huonelämpötila välillä 15-25°C ja kosteustaso välillä 40-55%. Voimakkaat lämpötila- ja kosteuserot voivat vahingoittaa puun pintaa aiheuttaen halkeamia ja taipumia. Siksi suosittelemme pöydän sijoittamista kauemmas lämmönlähteistä, kuten lämmittimet ja takat. Vältä myös eteläisiä ikkunoita. Liiallinen aurinko voi muuttaa puun väriä.

Kuumat ja kylmät esineet (lasi, kahvikuppi jne.), jotka ovat kosketuksissa puupinnan kanssa, voivat jättää jälkiä pöydän pinnalle ja vahingoittaa niitä, joten suosittelemme käyttämään lasinalustaa.

Puhdista lika tai tahrat nopeasti - saat parempia tuloksia pienemmällä vaivalla!

Älä käytä jauhemaisia hankausaineita tai muita syövyttäviä puhdistusaineita, kuten valkaisuainetta, vetyperoksidia, typpihappoa tai suolahappoa. Täältä löydät myös lempeämmän puhdistusaineen.

Suurempien vahinkojen sattuessa löydät apua puusepältä

Suurempien naarmujen tai palovammojen tapauksessa, ota yhteyttä ammattitaitoiseen puuseppään. Puun kauneus piilee muun muassa siinä, että se on kestävä ja korjattava. Jos luulet, että puun pinta on peruuttamattomasti vaurioitunut, ajattele uudelleen. Puuseppä voi epäilemättä tarjota sinulle ratkaisun, joka antaa työpöydällesi uuden ilmeen. Voit aina pyytää myös meiltä apua.

Hyvää seisomista!