Huolehtiva työnantaja - onko vaivan arvoinen?

Ykskään suuri menestystarina ei tapahdu yhdessä yössä, ja jos olet yrittäjä, kenellä on visio pitkäaikaisesta menestyksestä, sinun on oltava valmis muokkaamaan toimintaasi vastaavasti.

ergonomiset toimistokalusteet

Työntekijöiden fyysiseen hyvinvointiin panostaminen ei ole kovin usein yrityksen prioriteettiluettelon kärjessä, koska jokapäiväisten ongelmien hallinta imee suurimman osan panoksesta ja energiasta itseensä, eikä sen suoranaista hyötyä pystytä näkyvästi heti mittaamaan.

Työntekijöiden terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen ei kuitenkaan ole vain “hipsterstartup-alueita”. Se on paljon enemmän kuin ilmainen tavara. Olla nähty, kuultu ja pidetty - nämä ovat ihmisen perustarpeita, joiden perusteella suuri kokonaisuus seisoo todella pystyssä.

Jos haluat työnantajana olla maratonin juoksija, etkä pelkkä komeetan välähdys taivaalla, niin “Pitäisi ehkä joo ajatella ..." ei riitä. Ei nykymaailmassa. Täytyy toteuttaa *oikeasti* tarvittavat toimenpiteet..

Mutta miksi on edelleen tärkeää huolehtia työntekijöiden fyysisestä hyvinvoinnista?

Huomioitu työntekijä jaksaa enemmän

Terve työntekijä on myös tehokkaampi työntekijä, koska hänen ei tarvitse huolehtia työolojen aiheuttamasta epämukavuudesta. Saa tosissaan enemmän aikaiseksi. Fakta.

Ennakointi on kestävämpää

Silmien kiinni puristaminen ja tulipalon odottaminen on yksi vaihtoehto, mutta muistako tarinan pitkäaikaisesta visiosta, jonka kerroimme aluksi? EEnnakointi on ehdottomasti kustannustehokkaampi strategia. Ota aikaa ja arvioi tilanne - mitä pitäisi tehdä lisäksi, että esimerkiksi pakotettujen asentojen aiheuttamat vaivat vähentyisivät tai poistuisivat kokonaan? Kysy ja ota selvää suoraan asianomaisilta. Ota tarvittaessa mukaan asiantuntijoita. Pohdi, laskelmoi ja anna palautetta. Toimi.

Hyvä vointi auttaa olemaan luovempi

Mitä miellyttävämpi on työntekijän fyysinen olo, sitä luovempi, yhteistyöhaluisempi ja joustavampi hän jaksaa olla. Muutosten toteutus on sujuvampaa ja keskittymiskyky on aivan toinen.

Pitkäaikainen kumppanuus

Jokainen yrittäjä haaveilee salaa, että hänen parhaat työntekijänsä eivät koskaan lähde. Tämä tietenkin mahdollisten takaiskujen välttämiseksi. Hyvä uutinen on, että työntekijän henkisellä, fyysisellä ja sosiaalisella hyvinvoinnilla on erittäin tärkeä rooli tässä ikuisessa kumppanuudessa, johon sinä työnantajana pystyt vaikuttamaan.

Työntekijä kuin brändin suurlähettiläs

Hyvin pidetty työntekijä on uskollinen ja ylpeä työnantajastaan, mikä lisää työnantajan kilpailukykyä. Tyytyväinen työntekijä on todellinen brändilähettiläs (sosiaalimedian vaikuttajia ei tarvitse palkata) - hän heijastaa ylistävää kuvaa, joka on korvaamaton työnantajalle. Oletko huomannut, kuinka jotkut yritykset voivat rekrytoida parhaita lahjakkuuksia? Kuinka he tekevät sen? Ei, se ei ole vain palkka. Salaisuus on upeassa kompotissa, jossa työntekijän fyysinen hyvinvointi on paljon tärkeämpi kuin mitä voisi ensi silmäyksellä ajatella. Palatakseni kysymykseen - onko se sen arvoista? Se on, tietenkin on.

Onko yrityksesi työntekijöiden fyysinen hyvinvointi hoidettu?