Huippu tuottavuus kotitoimistossasi

Yhä enemmän muutamme joko osittain tai kokonaan kotitoimistoon. Olipa syynä viime vuosien vaikea tilanne, teknologinen kehitys, halu säästää työmatkakuluissa tai tarve joustaviin työaikatauluihin perheen rinnalla - kotitoimistojen trendi on joka tapauksessa nousussa.

On erittäin mukava istua sohvalla kylpytakissa kahvikupin ja läppärin kanssa, se on varmaa. Haluaisimme kuitenkin jakaa muutaman ehdotuksen siitä, miten voit muuttaa työelämäsi kotona mukavammaksi ja tuottavammaksi.

Kotitoimistossa työskennellessä työpäivä alkaa yleensä heti sängystä noustessa. Joskus nostat läppärin syliisi itse ollessa vielä peiton alla ja alat lukea sähköposteja. Se voi tuntua lyhyellä aikavälillä kätevältä, mutta pitkällä aikavälillä se on polku loppuun palamiseen. Pian et enää ymmärrä, milloin työpäivä alkaa tai päättyy, ja työskentelet itselleen huomaamatta milloin tahansa ja missä tahansa asennossa.

Kuinka luoda itselleen miellyttävä työpäivä ja tuottava kotitoimisto?

 • Luo oma rytmi ja rutiini. Aloita terveellisellä aamiaisella, riisu pyjamasi ja anna työpäivällesi kunnon lähtölaukaus. Suunnittele itsellesi tietty työaika, jotta työpäivä ei venyisi koko päivän pituiseksi. Muista, että tarvitset tarpeeksi lepoa kestävään menestykseen. Jos mahdollista, anna itsellesi 2 lepopäivää joka viikko.
 • Lisää tehokkuuttasi pomodoro-tekniikan avulla. Keskity työhön intensiivisesti 25 minuuttia ja palkitse sitten itsesi 5 minuutin lepotauolla. Keskittymiskykymme laskee 25 minuutin jälkeen, jonka jälkeen tarvitsemme tauon jatkaaksemme tuottavaa työskentelyä. Tällaisen työnjaon seurauksena työpäivän tehokkuus kasvaa merkittävästi. Seisukin oma suosikki online pomodoro-seuranta.
 • Luo siisti ja inspiroiva työnurkkaus. Ratkaisuja on useita ja löydät varmasti kotiisi ja budjettiisi sopivan. Erillinen työnurkkaus auttaa keskittymään paremmin työhön ja ylläpitämään keskittymiskykyä. Aamulla sinne suuntaessasi pääset paremmin sopivaan tunnelmaan ja työrytmiin.
 • Älä unohda ergonomista työtapaa, jotta aivojen verenkierto saisi happea ja tuottavuus olisi huipussaan. Asiakkaidemme suuri suosikki on kaksimoottorinen SMART-sähköpöytä minimalistisella tyylillä. Valitse sopivat lisätarvikkeet tarpeidesi mukaan ja luo itsellesi mukava kotitoimisto.
 • Pidä työpöytäsi ja aikataulusi järjestyksessä. Priorisoi työtehtäväsi ja tee keskittyneitä työtunteja. Löydä sopiva ohjelma ajatuksiesi ja tehtäviesi järjestämiseen. Jos mahdollista, mykistä yksityisviestit puhelimestasi ja tietokoneestasi työpäivän aikana, niin näet kuinka tuottavuutesi nousee hetkessä. Pidä työpöytäsi siistinä tyylikkäällä pöytälaatikolla.
 • Pienissä huoneissa ja liikkuvassa työssä, kun liikut usein läppäri kainalossa, kaasujousella varustettu kannettavan tietokoneen teline on hyvä apu. Kompakti, kaunis ja helppo kuljettaa. Ota tietokoneteline avuksi keittiön pöydälle, hotellihuoneeseen tai mille tahansa työssä käyttämällesi pinnalle. Sopii seisomatyöhön ja niin, että voit nostaa tietokoneen oikealle korkeudelle istuessasi.

 • Lähtiessäsi lounastauolle astu pois työpöydän luota, älä syö kiireessä näytön edessä ja anna kehollesi mahdollisuus levätä ja kerätä energiaa. Jos mahdollista, mene kävelylle raittiiseen ilmaan - uudelleenkäynnistys sekä keholle että mielelle.
 • Ja tietysti seisominen ja liikkuminen työn aikana. Aseta itsellesi esimerkiksi tehtävä, että tekisit kaikki videopuhelut seisten tai työskentelesit seisten 10 minuuttia joka täysi tunti. Puheluiden aikana voisit kävellä ympäri huonetta. Löydä luovia ratkaisuja liikkuaksesi mahdollisimman paljon työpäivän aikana. Seisontamatto tekee sähköpöydän käytöstä entistä miellyttävämpää. Ergonominen seisontamatto vähentää merkittävästi jalkojen ja selän kuormitusta sekä lihasten väsymystä.
 • Istu aktiivisesti. Oletko kuullut satulatuolista? Istuessaan satulatuolilla ihminen säilyttää oikean asennon ja treenaa samalla selkä- ja vatsalihaksia. Samalla verenkierto paranee, välilevyjen paine jakautuu tasaisesti ja aivot saavat paremmin happea, minkä vuoksi myös keskittymiskyky paranee. Käytä satulatuolia vuorotellen seisomisen ja tavallisen työtuolin välillä. Vie vähän tilaa ja sopii kaikille perheenjäsenille säädettävän korkeuden ansiosta.
 • Kotona työskennellessäsi ikään kuin et koskaan poistuisi toimistosta, ja on ehdottomasti houkuttelevaa vastata sähköposteihin myös iltaisin. Älä tee sitä. Laita kaikki työilmoitukset pois päältä puhelimestasi ja katso niitä vasta aamulla. Pidä työpäiväsi täsmällisenä ja anna itsellesi riittävästi lepoa. Pitkällä aikavälillä tämä on ainoa oikea tapa säästää terveyttäsi ja järkeäsi.

  Ja mikä tärkeintä?

  Nauti työpäivästäsi! Vietämme noin 8 tuntia joka päivä tekemällä töitä ja on erittäin tärkeää, että nautimme tekemästämme, jotta voimme nauttia päivästämme.

  Seisomisiin!

  Nyt lukemassa:

  Miksi Seisuk?

  Miksi Seisuk?

  Olemme oikeasti kiinnostuneita sinusta Seisuk on seisomapöytiin ja ergonomisiin toimistokalusteisiin erikoistunut yritys. Seisuk myy kaun...

  Lue lisää